"Війська слід вивести з Криму"

21 березня 2014

З ініціативи президентів України Леоніда Кравчука та Леоніда Кучми відбулася їхня зустріч з Головою Верховної Ради, виконувачем обов’язків Президента України Олександром Турчиновим.

Старійшини державницького корпусу висловили повну підтримку новій українській владі та її першим крокам у «надважкі та драматичні часи української історії». На їхню думку, військова агресія та спроба анексії Кримського півострова Збройними силами Російської Федерації є неприпустимою.

«Ніколи, навіть у страшному сні, я не міг подумати, що доживу до того часу, коли російські війська окупують Крим», — цитує слова екс-Президента Леоніда Кучми його прес-служба.

Окрім того, обидва президенти жорстко виступили проти спроб сепаратизму та провокацій, «які відбуваються в деяких регіонах України». На їхню думку, влада повинна жорсткіше та безкомпромісніше боротися зі злочинами проти держави, її суверенітету й територіальної цілісності.

Водночас Леонід Кравчук та Леонід Кучма звернулися з проханням до Олександра Турчинова «захистити та зберегти життя українських військовослужбовців, які несуть службу в важких та небезпечних умовах у Криму». На їхню думку, необхідно терміново провести їх передислокацію на материкову частину України.

Відділ новин
«Урядового кур’єра» 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua