"Військова техніка: БАРСу-8 не страшні випробування"

4 червня 2015

Новий броньовик готовий вступити в бій. Фото з сайту fakty.ictv.ua

У конструкторському бюро корпорації «Богдан» удосконалили бронемашину, відому як «Барс-6». Новий автомобіль у стислі строки розробили з урахуванням побажань Міноборони й Національної гвардії. Оновлений броньовик черкаського виробництва «БАРС-8» демонстрували разом з іншими новітніми зразками української військової техніки на полігоні Національної гвардії в Нових Петрівцях, його високо оцінили військові.

«БАРС-8» більший, ніж його попередник. У нього потужніше шасі, місткіший кузов і підвищена вантажопідйомність. Військові експерти особливо відзначали безпрецедентно низьку вартість української розробки.

Корпус нової бронемашини зварний, виготовлений зі сталевих броньових листів, розміщених під кутом. Як розповіли розробники, така машина забезпечує захист від ударів 5,45- і 7,62-міліметрових боєприпасів. Фронтальна частина автомобіля, зокрема дах моторного відсіку, витримує постріл зблизька 7,62-міліметрової кулі. У бортах бойового відділення є двоє дверей для водія та командира машини, у верхній частині яких встановлено куленепробивний склоблок. Лобове скло також куленепробивне. В кормі корпусу є двері для висадки десанту.

Автомобіль може проїхати без додаткового заправлення майже 600 кілометрів. Є у бронемашині тепловізор, кондиціонер, GPS-навігатор, прилад нічного бачення, радіозахист, фільтри «Циклон» та бойові модулі, які кріпляться на даху. Цього року для Нацгвардії вже замовлено 90 таких бронемашин. 

Роман ПАНЧЕНКО
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua