"Військові мають жити гідно"

21 травня 2013

СОЦПОЛІТИКА. Уряд створює можливості для громадян отримати власну оселю. За програмами «Доступного житла» з 2010 року шість тисяч українських родин отримали квартири за державної підтримки. Також важливу увагу уряд приділяє забезпеченню квартирами військовослужбовців — 18 травня віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул вручив ключі від квартир 12 родинам військовослужбовців 26-го об’єднаного загону Держспецтрансслужби Міністерства інфраструктури у Дніпропетровську.

«Українські військовослужбовці мають жити гідно. Обороноздатність нашої держави залежить не тільки від рівня підготовки військових, а й від того, в яких умовах живуть вони та їхні сім’ї. Рівень життя військових має стимулювати розвиток армії, підвищувати престиж військової служби. Ще півтисячі військовослужбовців Держспецтрансслужби отримають від держави нові квартири в найближчі чотири роки», — заявив Олександр Вілкул.

12 двокімнатних квартир, які отримали військовослужбовці 26-го об’єднаного загону (військова частина Т0120) Держспецтрансслужби, розташовано у реконструйованому за новітніми технологіями триповерховому будинку у Дніпропетровську. Згідно із законодавством, вартість житла для військовослужбовців цілком сплачують із державного бюджету.

«Будівництво та реконструкція житлових будинків для військових — це реальна реалізація програм уряду із соціального захисту та забезпечення житлом військовослужбовців. Торік у рамках Комплексної державної програми забезпечення житлом військовослужбовці Держспецтрансслужби отримали 24 квартири в Новомосковську та 12 — у Києві. Цього року, крім 12 квартир у Дніпропетровську, Державна спеціальна служба транспорту планує надати квартири ще 76 сім’ям своїх військовослужбовців у Конотопі та Чернігові», — цитує слова віце-прем’єра його прес-служба.

Особовий склад Державної спеціальної служби транспорту, зокрема й 26-й об’єднаний загін, забезпечували проведення в Україні Євро-2012, допомагали країні долати наслідки негоди цієї важкої зими. Бійці й техніка Держспецтрансслужби працювали на транспортних об’єктах у містах, постраждалих від стихії, розчищали міста і дороги від снігу, рятували із снігових заметів автомобілі.

Відділ новин
«Урядового кур’єра» 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua