"Військові моряки проти піратів"

Людмила ЩЕКУН
26 квiтня 2013

АРМІЯ

У Севастополі розпочав роботу Тренувальний центр морських операцій ВМС України 

Створений наприкінці минулого року навчально-тренувальний центр готуватиме спеціальні підрозділи військових сил для спільних дій із військовими НАТО та ЄС в операціях морського перехоплення й, зокрема, у боротьбі з піратством на морі. Як повідомив його начальник капітан 2 рангу Володимир Жук, до складу новоствореного навчального закладу входять військовослужбовці, які мають досвід участі у морських операціях антипіратської та антитерористичної спрямованості й отримали відповідні сертифікати НАТО. За його словами, на цей час у центрі розроблено близько 10 навчальних теоретичних і практичних курсів.

Екіпаж вертольота Ка-27 демонструє свої навички. Фото прес-центру ВМС України

У прес-центрі українського флоту розповіли, що першими тут навчатимуться визначені військовослужбовці з числа командного складу фрегата «Гетьман Сагайдачний», екіпажу вертольота Ка-27 та підрозділу доглядової команди. Адже саме вони восени цього року братимуть участь в операції НАТО з протидії піратству «Океанський щит» і «Атлантида». А перед цим їм доведеться пройти бойове хрещення під час українсько-американських навчань «Сі бриз-2013», де за свою вправність військові мають отримати оцінку НАТО та відповідний сертифікат.

— Я впевнений, це буде зроблено успішно, ми отримаємо сертифікат, корабель, вертоліт і доглядова команда будуть готові брати участь у зазначених операціях у складі багатонаціональних сил, — наголосив командувач українських ВМС віце-адмірал Юрій Ільїн. — Головне для нас — зберегти людей, тому такі курси вкрай потрібні, щоб військовослужбовці були готові до дій у складних ситуаціях, які можуть виникати.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua