АРМІЯ

У День захисника Вітчизни Президент - Верховний Головнокомандувач Збройних Сил відвідав 169-й навчальний центр Сухопутних військ на Чернігівщині

Віктор Янукович наголосив: цей день для кожного чоловіка є уособленням військової доблесті та честі, вірності присязі й відданості Батьківщині. "Щиро вітаю вас! Зичу могутнього здоров'я та впевненості у правильності вашого життєвого вибору", - звернувся до військовослужбовців глава держави.

Говорячи про розвиток вітчизняної армії, Президент зазначив: "Я визначив чіткі завдання щодо зміцнення обороноздатності держави, поетапного проведення глибоких реформ у Збройних силах, досягнення європейського рівня соціальних стандартів для військовослужбовців та членів їх сімей".

Він назвав першочергові кроки, які здійснюються на державному рівні. По-перше, завершується розробка концептуальних документів щодо принципів національної безпеки України у військовій сфері, як позаблокової держави. По-друге, створюється система стратегічного програмно-цільового управління Воєнною організацією держави. Зокрема йдеться про зміцнення кадрового потенціалу секторів безпеки, військового управління, правоохоронних органів. По-третє, розпочато створення нової системи державного управління оборонно-промисловим комплексом. Це дозволить, переконаний Президент, переоснастити Збройні сили сучасним озброєнням та військовою технікою, повідомляє прес-служба глави держави.

Одним із найголовніших кроків у напрямку покращення ситуації в армії Віктор Янукович вважає початок реалізації комплексу заходів щодо збереження та посилення кадрового потенціалу. "Наше завдання - істотно підвищити суспільний престиж військової служби. А це можливо тільки за умови забезпечення гідних соціальних та правових гарантій для військовослужбовців та їх рідних", - наголосив Президент.

Він переконаний, що позитивні зміни не за горами: "Моя команда робить усе для того, аби покращення життя відбулося якомога скоріше. Успіх - завжди трохи далі від місця, де ти зупинився. Тому всі ми, кожен на своєму місці, не маємо права зупинятися. Впевнений, що ми гідно пройдемо шлях реформ. А це означає, що Україна та її військо "приречені" на успіх".

Під час відвідання навчального центру Віктор Янукович також оглянув техніку 300-го гвардійського навчального танкового Сандомирського ордена Олександра Невського полку.

На завершення Президент побажав військовослужбовцям та їхнім родинам міцного здоров'я, щастя, добра та успіхів у служінні Батьківщині.