"Військові Рівненщини створили свою ветеранську спілку"

Інна ОМЕЛЯНЧУК
3 квiтня 2015

Бійці, які повернулися зі сходу України — від рядових до полковників, — нещодавно створили громадську організацію «Обласна ветеранська спілка учасників АТО Рівненщини»

— Скелет є — м’язи будуть. Ними стануть районні осередки, які вже створюються, — каже голова організації полковник Федір Капустинський. — Адже проблеми, які виникають у наших колег, зазвичай треба розв’язувати на місцях. Держава знає, кого і коли призивати, а ось на тих, хто повертається, у неї вже не вистачає сил і ресурсів. Хоч ідеться насамперед про питання морально-психологічні.

Нещодавно повернулося дві сотні вояків, а якщо одночасно повернеться півтисячі? Людям потрібні робота, підтримка, допомога! Тому будемо своєрідним містком між нашими бойовими побратимами та суспільством загалом і владою зокрема. Думаю, що таке об’єднання зусиль лише додасть стабільності нашому регіону.

Сам Федір Капустинський і його колега полковник Олег Садовський нещодавно повернулися з Донбасу. І їм не соромно дивитися в очі студентам Національного університету водного господарства та природокористування, де викладають військову справу. Тепер готові допомагати в підготовці новобранців на військовому полігоні, бо, скажімо, в Олега Садовського за плечима досвід уже чотирьох воєн.

Офіс організації знайшов прихисток у приміщенні обласної ради. Її голова Михайло Кирилов і сам активно допомагає бійцям: за його сприяння на схід уже поїхала не одна машина. «У нас одна мета: виграти війну і зробити так, щоб коли скажеш, що українець, тобі заздрили у світі», — каже Олег Садовський. До речі, в обласному госпіталі ветеранів війни створили центр реабілітації бійців АТО. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua