"Викрито торговців інвалідами"

Тетяна БОДНЯ
2 серпня 2013

РЕЗОНАНС. Співробітники ГУ СБУ у Києві та Київській області викрили та припинили діяльність міжнародного злочинного угруповання, причетного до організації й функціонування каналу незаконного переправлення осіб через державний кордон та торгівлі людьми.

Громадянин Республіки Молдова та громадянка України підозрюються у тому, що вони підшукували й вербували на території України осіб з обмеженими фізичними можливостями та тих, які перебувають у скрутному матеріальному становищі. У подальшому зловмисники незаконно переправляли цих громадян через державний кордон до сусідньої країни для подальшої трудової експлуатації, зокрема для примусу до жебрацтва.

Співробітники СБУ затримали організатора — громадянина Республіки Молдова. Він намагався пішки переправити українського громадянина, у якого немає лівої верхньої кінцівки, до Росії поза пунктом пропуску «Мілове» Луганської області. Того ж дня оперативники затримали і його спільницю, жительку Дніпропетровщини.

Обом учасникам повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.332 КК України. Рішенням Печерського районного суду організатору обрано запобіжний захід — арешт. Наразі встановлюються інші члени злочинного угруповання, а також особи, які постраждали від цих протиправних дій, повідомив прес-секретар ГУ СБ України у Києві та Київській області.

Інвалідний візок позбавляє прав? Фото з сайту fbcdn.net



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua