ЗЕМЕЛЬНІ ПИТАННЯ. Громадяни України мають стати реальними власниками на своїй землі ─ саме це головне завдання земельної реформи, заявив Президент Віктор Янукович, спілкуючись із представниками ЗМІ у Кам'янці-Подільському Хмельницької області.  

 «Найефективніший господар на землі ─ це власник. І треба, щоб врешті-решт земля отримала ефективного власника», ─ наголосив Віктор Янукович, повідомляє прес-служба Глава держави.

Говорячи про ситуацію на вітчизняному ринку землі, Президент констатував: сьогодні тут є всі умови для існування корупції та тіньових земельних схем. «Безумовно, ми не можемо цього терпіти... А також того, що люди ─ власники паїв, отримують не ту ціну, яку сьогодні встановлено за оренду (землі). Це питання треба впорядкувати», ─ сказав Президент.

Глава держави зазначив, що функціонування повноцінного ринку землі в Україні матиме позитивний вплив на економіку держави в цілому. «Коли цей ресурс буде задіяний у державі, він працюватиме на її економіку», ─ підкреслив він.

Віктор Янукович, окрім того, зазначив, що для впровадження земельної реформи вже зроблено кілька важливих кроків. «Ми підійшли до створення земельного кадастру, щоб урешті-решт побачити реальний стан справ із земельними ресурсами», ─ зауважив Глава держави.

 «Крок за кроком ми будемо підходити до створення ринку землі», - наголосив Президент.