"Вільна Україна гарантує вільну Європу"

25 вересня 2014

Наскільки важливо для світу зберегти Україну незалежною демократичною державою, спробував пояснити учасникам круглого столу у Вашингтоні віце-прем’єр-міністр Олександр Сич. На заході обговорили внутрішньо- та зовнішньополітичні (безпекові) пріоритети роботи українського парламенту наступного скликання.

«Нинішня боротьба України проти російського агресора — це випробування не лише для нашої країни, а й для всього цивілізованого світу, це глобальне протистояння демократії і тиранії, свободи і рабства. Без вільної України нині не може бути вільної Європи, — цитує слова урядовця його прес-служба. — Наша боротьба за цінності демократії та суверенітет — це відстоювання права кожної з держав самостійно визначати власні пріоритети та власноруч будувати своє майбутнє».

Пояснив урядовець і причини російської агресії, головна з яких — орієнтація нашої країни на ЄС, проведення урядом всеохоплюючих реформ, які виводять Україну на європейський шлях. Це не вкладається у розрахунки Кремля, де цінності свободи, демократії та лібералізму розглядають як загрози для режиму. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua