"Вилучено незареєстровану зброю"

Олександр ВЕРТІЛЬ
12 грудня 2014

Останніми місяцями правоохоронці Сумської області суттєво посилили увагу до незаконного обігу зброї і боєприпасів на території краю. Результати явні і конкретні.

Як повідомила прес-група Управління Служби безпеки України в Сумській області, правоохоронці спільно з представниками Державної служби з надзвичайних ситуацій та Міністерства внутрішніх справ України з початку нинішнього року вилучили 4 реактивні снаряди, 7 пістолетів, перероблених для стрільби бойовими набоями, 8 гранат Ф-1, реактивну протитанкову гранату й інші елементи ураження. За матеріалами управління органи МВС відкрили 28 кримінальних проваджень за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 (незаконне носіння, зберігання, ремонт, передача чи збут вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу України.

Кожен подібний факт отримує відповідну правову оцінку. Так, у травні в Ромнах правоохоронці затримали раніше неодноразово судимого місцевого жителя, який при собі мав незареєстрований пістолет «ПГШ-790».

Згідно з вироком Роменського міськрайонного суду Сумської області зловмисника визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України та засуджено до трьох років позбавлення волі.

Враховуючи небезпеку й загрози від подібних порушень законодавства, в УСБУ в Сумській області відкрили телефонну «лінію довіри». За вказаним номером громадяни можуть повідомляти інформацію про можливу підготовку до злочинів із застосуванням зброї або вибухівки, а також підозрілих осіб, які виявляють надмірну увагу до засобів ураження чи їх окремих компонентів. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua