"Винахідники створили прилад, який моніторить сонячне опромінення"

6 квiтня 2015

Вчені з Великої Британії розробили новий пристрій для моніторингу кількості сонячного проміння, необхідного для того, щоб ваша шкіра залишалась здоровою.

Ультрафіолеве проміння у надмірних кількостях здатне порушити ДНК клітин шкіри та стати причиною раку шкіри.

Пристрій Solitair складається з мініатюрних датчиків для вимірювання того, чи не занадто користувач піддається сонячному опроміненню. Додаток для смартфона у реальному часі дає рекомендацї щодо того, чи не надійшов час пошукати таку-сяку тінь.

Починається все з прочитування пігментації шкіри користувача за допомогою смартфонного додатку.

Географічне розташування має неабияке значення. Наприклад, у Шотландії можна значно довше перебувати на сонці, ніж у Єгипті. У будь-якому разі, дані у реальному часі надсилаються на смартфони користувачів.

«Пристрій – дуже корисний з точки зору вимірювання та аналізу зображень. Ми зібрали весь раніше набутий досвід у базі даних додатку до смартфона. На основі цієї інформації ми можемо передбачити рівень безпеки у кожному конкретному випадку», – каже Пітер Лебке, керівник групи розробників.

«Це система, призначена виключно для того, щоб дати вам інформацію щодо того, який саме тип захисту потрібен для вашого типу шкіри та спланувати ваше переміщення на той чи інший день», – говорить далі Пітер Лебке.

У планах команди – зменшити пристрій до розміру ґудзика, що зробить його практично непомітним. Таким чином, ви можете почуватись у безпеці від сонячного проміння, незалежно від того, як і в що ви одягнуті.

EUROVEWS



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua