"Вінниччина демонструє патріотизм"

Олег ЧЕБАН
3 березня 2015

У Вінниці Президент Петро Порошенко представив активу області нового голову облдержадміністрації Валерія Коровія, якого в регіоні всі знають. Глава держави назвав основним завданням  вінницької влади забезпечення обороноздатності, проведення реформ, протидію будь-яким спробам дестабілізувати ситуацію.

«Вінниччина сьогодні демонструє дуже відповідальне ставлення до державницьких завдань, які стоять перед місцевою владою», — оцінив Президент. Особливо він відзначив високий рівень виконання завдань з мобілізації, бо область посідає одне з перших місць. Це демонструє ставлення і патріотизм вінничан.

Президент наголосив на необхідності побудови діалогу влади й суспільства для забезпечення стабільної політичної ситуації в регіоні. «Вінницька область, незважаючи на прикрий інцидент, який одразу підхопили російські телеканали, знайшла в собі сили стабілізувати політичну ситуацію. Це моє перше завдання: діалог із суспільством і народом. Такий діалог нам потрібен як повітря», — сказав глава держави. Він зазначив, що область не допустила спаду промислового виробництва і забезпечила стійке зростання сільського господарства.

На зустрічі з професорсько-викладацьким складом і студентами Донецького національного університету, який тимчасово розташовується у Вінниці, Петро Порошенко пообіцяв, що зробить усе можливе, щоб відбулося повернення університету на Донбас. Президент подякував колективу за свідомий вибір і готовність діяти в ім’я єдиної незалежної європейської країни. При цьому він зазначив, що після відкриття університету у Вінниці було зроблено чимало важливих кроків, спрямованих на створення умов для навчання й проживання викладачів і студентів.

Влада і бізнес роблять кроки для забезпечення проживання частини викладачів на пільгових умовах у готелях, а колективи закладів міста знаходять резерви для поселення студентів у гуртожитки.

«Але питання житла для студентів і викладачів залишається відкритим. Я доручу Міністерству освіти і науки та обласній державній адміністрації опрацювати всі можливі варіанти поліпшення ситуації, зокрема із залученням міжнародної допомоги», — сказав глава держави.

Спілкуючись із журналістами, Петро Порошенко наголосив на необхідності збільшення кількості представників моніторингової місії ОБСЄ, які на Донбасі здійснюють контроль за виконанням мінських домовленостей. Її кількість було збільшено з 350 до 500 осіб. «Ми вважаємо, що цього недостатньо. Ми висловили пропозицію щодо збільшення чисельності місії, щоб на кожному з одинадцяти визначених пунктів постійно були спостерігачі ОБСЄ для забезпечення моніторингу режиму перемир’я», — заявив глава держави.

Президент відвідав і Військово-медичний клінічний центр Центрального регіону Збройних сил та спілкувався з пораненими військовослужбовцями. Дев’ятеро поранених військових отримали з його рук іменні годинники. «Пишаюся такими воїнами. Одужуйте, ви дуже потрібні країні. Хотів подякувати та особисто потиснути вам руку», — зазначив глава держави і дав доручення Міністерству оборони підготувати подання на відзначення цих військовослужбовців державними нагородами. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua