"Випадковий перехожий затримав грабіжника"

30 липня 2014

Обережно, спритно, зненацька — таку тактику вибрав для своїх протиправних діянь 36-річний тернополянин. Серед білого дня на різних житлових масивах він нападав на жінок і зривав з них золоті ланцюжки. Доки потерпіла оговтувалася від потрясіння, грабіжник устигав накивати п’ятами. Але кінець чорним справам усе-таки мусить колись настати. Після пограбування пенсіонерки та 35-річної жінки зловмисник вирішив «прогулятися» вже в іншій частині обласного центру — на Новому Світі. Там саме обідньої пори дві подруги спокійно йшли вулицею, за розмовою й не помітили, як до них наблизився незнайомець. Лиходій різко зірвав ланцюжок із шиї однієї з жінок та, певна річ, дременув навтьоки. 

Проте свідком цього злочину став випадковий перехожий. Чоловік, не розгубившись, наздогнав нападника й утримував його до приїзду міліції. Ювелірний виріб грабіжник викинув, коли збагнув, що втекти йому не вдасться. Правоохоронці знайшли вкрадений ланцюжок — неподалік від місця, де лиходій напав на жінок.

У секторі зв’язків з громадськістю УМВС України в Тернопільській області повідомили, що причетним до злочинів виявився неодноразово судимий тернополянин. Поки що з’ясували, що нападник скоїв три грабунки. Золоті поцуплені вироби він, звісно, продав. Підозрюваного заарештували. Йому інкримінують ч. 2 ст. 186 Кримінального кодексу України (грабіж, поєднаний з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого). За вчинене йому загрожує позбавлення волі на строк від чотирьох до шести років. 

Лесь ЯВОРІВ
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua