"Вищі навчальні заклади і старшокласники зустрілися на ярмарку професій"

Світлана ГАЛАУР
20 лютого 2014

Місцем зустрічі майбутніх студентів та представників провідних вищих навчальних закладів міста стала Харківська обласна бібліотека для юнацтва. Як розповіла директор цього культосвітнього закладу Маргарита Жарова, новим напрямком їхньої роботи — профорієнтаційною діяльністю — вони займаються вже другий рік поспіль.

— Ми переглянули класичні напрямки роботи, властиві бібліотекам, і почали впроваджувати нові проекти, які передбачають інтелектуальний розвиток, цікаве дозвілля, естетично-патріотичне виховання, а також профорієнтацію, — зазначає Маргарита Жарова. — Сьогодні молодь на шляху до вибору професії стикається з різними перешкодами, які складно подолати самостійно. Ми хочемо стати для молодих людей партнером і центром, де вони можуть із користю провести вільний час, отримати корисну інформацію і визначитися з майбутньою професією.

Зацікавленість школярів у подібних профорієнтаційних проектах велика. Фото прес-служби Харківської міськради

Цьогоріч представники дванадцяти вишів Харкова презентували свої можливості учням 10—11 класів для шкіл Московського району міста. Серед них — Харківський національний педагогічний університет імені Г. Сковороди, Харківський національний економічний університет імені С. Кузнеця, Національний фармацевтичний університет та інші.

— Мене й моїх друзів зацікавив педуніверситет, — поділився враженнями від заходу один з його учасників одинадцятикласник Максим. — Ми займаємося спортом, тож знаємо з практики, що таке педагогіка, і хочемо вступити до цього вишу, щоб стати хорошими тренерами. Ярмарок допоміг нам з’ясувати, чи зможемо втілити свої мрії в життя під час навчання у цьому ВНЗ.

Працівники бібліотеки планують організувати подібні заходи і для шкіл інших районів  міста, а також для учнів із сільських районів Харківської області, в тому числі й за допомогою онлайн-консультацій.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua