"Виснажені родовища дадуть газ"

12 липня 2013

ВУГЛЕВОДНІ. Керівництву компанії Shell Прем’єр-міністр Микола Азаров запропонував долучитися до видобутку природного газу із традиційних і виснажених родовищ України, зокрема сланцевих. Про це він заявив під час зустрічі з делегацією компанії.

Він підкреслив, що Україна ставить спеціальні станції докачування газу, які збільшують тиск на тих, що діють, і виснажених родовищах, й це дає змогу на 25—30% збільшити обсяги видобутку вуглеводнів, тому Україна зацікавлена у залученні передового досвіду Shell. У свою чергу директор міжнародних проектів пошуку та розвідки вуглеводнів, член правління компанії Royal Dutch Shell Енді Браун зазначив, що компанії цікава співпраця з Україною у традиційному видобутку вуглеводнів, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

«Ми могли б співпрацювати і обмінюватися знаннями, спільно розробляючи виснажені й традиційні родовища, ми могли б передавати вам наші технології», — запевнив Енді Браун. Нині компанія Shell у Нідерландах застосовує спеціальні технології для збільшення видобутку газу із виснажених родовищ, зокрема цей досвід можна передати й Україні.

До слова, уряд підписав угоду з компанією Shell про розподіл продукції на видобуток сланцевого газу на Юзівській площі, ресурси якої оцінюють у понад 4 трильйони кубометрів газу. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра» 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua