"Високі технології збільшують товарообіг"

21 червня 2013

ПАРТНЕРСТВО

На часі — вільна торгівля з В’єтнамом

Україна та В’єтнам мають намір розвивати співпрацю у високотехнологічних галузях економіки. Про це йшлося під час зустрічі Прем’єр-міністра Миколи Азарова з делегацією Центрального Комітету Комуністичної партії В’єтнаму на чолі із Заступником Генерального секретаря ЦК, Членом Політбюро та постійним Секретарем Секретаріату ЦК КПВ Ле Хонг Анем.

«В’єтнам традиційно посідає особливе місце серед партнерів України Південно-Східної Азії. Наші народи вже багато років пов’язують дружба та співробітництво. Приємно, що між нашими країнами підтримуються контакти на найвищому рівні», — зазначив Микола Азаров.

Позитивним чинником українсько-в’єтнамських відносин, на його думку, є тенденція до постійного збільшення двостороннього товарообігу. «При цьому ми просимо в’єтнамське керівництво розглянути питання збалансованості експорту та імпорту в наших торговельно-економічних відносинах», — зауважив Микола Азаров, додавши, що в українсько-в’єтнамському співробітництві важливим є перехід від переважно сировинного складу товарообігу до взаємовідносин у сфері розвинутих технологій. «Нам потрібно переходити у нашому співробітництві на більш високий рівень»,—переконаний Прем’єр-міністр.

Зараз Україна розглядає можливість підписання угоди про вільну торгівлю з В’єтнамом. На думку Миколи Азарова, цей документ значно спростить двостороннє торговельно-економічне співробітництво. «Ми дуже відповідально підійшли до формування української частини міжурядової комісії. Її керівником призначено віце-прем’єр-міністра Костянтина Грищенка», — повідомив він.

Глава уряду подякував в’єтнамській стороні за готовність підтримати кандидатуру України на виборах непостійних членів Ради Безпеки ООН. «Ми, у свою чергу, обіцяємо вам підтримку кандидатури В’єтнаму на чергових виборах непостійного члена Ради Безпеки», — запевнив Микола Азаров.

Він також відзначив високий рівень співпраці України та В’єтнаму в галузі освіти: «Понад тисячу в’єтнамських студентів навчається зараз у наших вишах», — цитує слова Миколи Азарова департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

У свою чергу, Ле Хонг Ань зауважив, що В’єтнам надає велике значення відносинам з Україною: «В’єтнам завжди підтримує Україну, ми постійно здійснюємо координацію дій на міжнародній арені. В’єтнам вітає відносини України з країнами Азіатського регіону та сподівається, що Україна зробить важливий внесок у мир, стабільність і розвиток співробітництва в регіоні». Він переконаний, що пріоритетами для наших країн є посилення торговельно-економічного співробітництва, збільшення інвестицій та двостороннього товарообороту. «Я погоджуюся з Прем’єр-міністром щодо необхідності активізації співробітництва у високотехнологічних галузях економіки», — заявив Ле Хонг Ань.

Країни можуть активізувати співпрацю в багатьох галузях, зокрема освіти, культури, державної безпеки та національної оборони, туризму та спорту.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua