"Високоякісна продукція є. Треба навчитися її продавати"

Владислав КИРЕЙ
21 травня 2014

У структурі Черкаської торгово-промислової палати з’явився Центр розвитку експортного потенціалу області. Його спільними зусиллями створили облдержадміністрація та ТПП. Нова структура допомагатиме місцевим підприємцям виходити на нові закордонні ринки збуту власної продукції. Нині в області працює близько 250 експортерів та понад 300 імпортерів. 

— На жаль, поки що, — розповів голова ОДА Юрій Ткаченко, — область втрачає експортні позиції: загалом спад сягає 25%. Експорт до Російської Федерації тільки за січень-лютий цього року зменшився на 13,7%, питома вага російського ринку в загальному експорті становить майже 30%. Нам необхідно знайти можливість та спосіб виходу на нові ринки Європи, Китаю й Азії. Сьогодні маємо робити все, від нас залежне, аби наші підприємці могли виходити на європейський ринок, навчити їх, допомогти вирішити проблемні питання. У нас є високоякісна продукція, яка може бути конкурентоспроможною. Треба навчити бізнес правильно подавати свою продукцію з точки зору маркування, упаковки тощо.

Серед основних завдань нового центру — поширення експортних пропозицій черкаського бізнесу серед потенційних іноземних партнерів, презентація місцевих виробників та їхніх товарів за кордоном, організація міжнародних заходів економічного спрямування (зокрема зустрічей, семінарів та «круглих столів»).

Досі чимало підприємців скаржилися на  певні труднощі участі в міжнародних виставках. Це й дорого, і вимагає подолання перешкод. Одна з домовленостей полягає в тому, щоб знайти можливість здешевити і допомогти з виставковою діяльністю.

Віце-президент торгово-промислової палати України Михайло Непран зауважив, що це стане поштовхом для створення більш сприятливих умов ведення бізнесу. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua