"Виявлено нові контрабандні схеми на сході"

Світлана ГАЛАУР
5 листопада 2014

З початку цього року прикордонники Східного регіонального управління Держприкордонслужби затримали контрабандних товарів на суму 42 мільйони гривень. Зокрема, було виявлено, вилучено та передано до компетентних органів 91 одиницю зброї, 63 тисячі боєприпасів, 30 кілограмів наркотичних та психотропних речовин. 

Великий збиток державі, як повідомили в регіональному управлінні Держприкордонслужби, завдають добре організовані схеми, вибудувані транснаціональними організованими злочинними угрупованнями для контрабанди товарів підакцизної (насамперед цигарки і спирт), а також промислової та сільськогосподарської груп. Найчастіше саме ці товари прикордонники затримують на підконтрольній їм ділянці кордону з Росією.

Порівняно з минулим роком на 30% зросла кількість виявлених співробітниками Держприкордонслужби кримінальних правопорушень. Тільки за останні три тижні затримано чимало контрабанди, а також виявлено нові схеми переправлення м’ясопродуктів на ділянці, контрольованій Сумським прикордонним загоном.

Водночас, як зазначили у Східному регіональному управлінні Держприкордонслужби, тривають активні роботи з інженерного облаштування українсько-російського кордону, в першу чергу на ділянках відповідальності Харківського, Сумського прикордонних загонів, а також підконтрольних ділянок Донецького і Луганського. Для виконання завдань, поставлених Президентом України щодо припинення контрабандної діяльності в Південному регіоні, керівництвом Східного регіонального управління Держприкордонслужби узгоджено питання координації дій з іншими правоохоронними органами на регіональному та місцевих рівнях, активізовано роботу з протидії корупції серед персоналу шляхом «оздоровлення» військових колективів. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua