"Вижив, щоб потрапити під варту?"

1 серпня 2013

ГУЧНА СПРАВА. Україна добивається повернення на Батьківщину рибалки, який вижив після аварії в Азовському морі — 49-річного Олександра Федоровича, незважаючи на порушену проти нього в Росії кримінальну справу за незаконний вилов риби. 

Про це повідомляє УНІАН із посиланням на Генерального консула України в м. Ростов-на-Дону Віталія Москаленка. «Ми добиваємось і хочемо, щоб Федоровича відправили в Україну, де триватиме слідство і не чинитимуть перепони для його успішного проведення», — заявив Віталій Москаленко.

Він повідомив, що проти українського рибалки відкрито кримінальну справу за незаконний вилов біологічних ресурсів, і тому він не може залишити територію РФ.

Дипломат розповів, що російські слідчі поки що не дають дозволу на його від’їзд в Україну, і нині це питання вирішують. Українця можуть узяти під варту або, найімовірніше, візьмуть підписку про невиїзд. При цьому Генконсул додав, що в Олександра Федоровича є адвокат, а Генконсульство постійно тримає цю справу на контролі. Дипломат підкреслив, що Азовське море — нерозділене між Україною та Росією. «Відповідно до двосторонньої угоди, акваторія Азовського моря перебуває у спільному користуванні двох країн. Тобто прибережних вод тут немає. Якби вони (українські рибалки. — Ред.) причалили до берега, то було б зрозуміло, що вони на території Росії», — сказав Віталій Москаленко.

Дипломат також повідомив, що Олександр Федорович перебуває у Єйській лікарні і йому безкоштовно надають усю необхідну медичну допомогу.

«Було зроблено дві операції, обидві успішні. Оперував головний хірург цієї лікарні, дуже досвідчений лікар. Усе було зроблено безкоштовно і на належному рівні. Я дзвонив кілька годин тому і мені повідомили, що реабілітація проходить теж безкоштовно», — сказав Генконсул. Він повідомив, що, за інформацією лікарів, через кілька днів шви можуть зняти.  

Відділ новин 
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua