"Визначено лауреатів премії імені Лесі Українки"

7 лютого 2014

Сергій ДМИТРУК
для «Урядового кур’єра»

Так, у номінації «Літературні твори для дітей та юнацтва» перемогу здобула Надія Гуменюк за книжку «Шуршик В. та інші: Казки з Яринчиного саду».

Чудово ілюстровану книжку відомої львівської художниці Вікторії Ковальчук «Про фею Дорофею» (видавництво «Апріорі») про допитливу дівчинку, яка любила малювати і завдяки малюнкам пізнавала довколишній світ, відзначено в номінації «Художнє оформлення книжок для дітей та юнацтва».

Серед переможців — вистава Запорізького обласного театру юного глядача «Я не прощаюся…». Вона розкриває проблему втрати моральних цінностей та духовної основи буття у сучасної молоді.

У номінації «Кінотвори для дітей та юнацтва» перемогу здобув творчий колектив у складі актора, режисера, сценариста, продюсера Віктора Андрієнка, актора, режисера, сценариста Ігоря Письменного, художника-постановника Ігоря Філіпова, кінооператора Олександра Кришталовича, а також композитора, диригента Ігоря Стецюка за повнометражний фільм «Іван Сила». Прототипом головного героя фільму став цирковий український силач Іван Фірцак, якого 1928 року визнали найсильнішою людиною планети. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua