"Влада і народ знаходять порозуміння"

14 травня 2014

Учора в аеропорту «Бориспіль» відбулася зустріч Прем’єр-міністра Арсенія Яценюка та Федерального міністра закордонних справ ФРН Франка-Вальтера Штайнмайєра. Звідти делегація уряду України відлітала до Брюсселя для участі у пленарному засіданні спільно з делегацією Колегії Європейської комісії.

«Ключ до стабілізації ситуації на сході України не в Києві, а в Москві. Щойно там перестануть підтримувати сепаратистів і терористів, ситуація зразу буде набагато кращою, ніж є», — таке переконання висловив глава уряду одразу після розмови.

Арсеній Яценюк підкреслив, що уряд України цінує підтримку німецьких колег, Федерального канцлера та особисто Федерального міністра закордонних справ у стабілізації ситуації в Україні.

Він окремо зазначив, що участь посла, колишнього заступника глави МЗС Німеччини Вольфганга Ішингера як представника ОБСЄ в круглому столі щодо національного діалогу є знаковою і визначальною для України.

У рамках національного діалогу планується обговорити п’ять питань: конституційну реформу, децентралізацію влади, боротьбу з корупцією, економічну й гуманітарну політику. «Ми цінуємо роль ОБСЄ в підготовці й допомозі під час проведення такого національного діалогу», — додав Арсеній Яценюк.

Щодо міжнародного формату перемовин позиція уряду була і залишається незмінною: Україна вважає, що такий формат перемовин повинен складатися з чотирьох сторін: Україна, Європейський Союз, США і Російська Федерація.

Арсеній Яценюк підкреслив, що уряд зробить усе, щоб президентські вибори, призначені на 25 травня, було проведено чесно та прозоро, а Україна отримала легітимного Президента, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

«Переконаний, що ми спільними зусиллями перейдемо ці складні випробування і в Україні буде політична й економічна стабільність. Те, що ми підписали політичну частину Угоди з Європейським Союзом, означає, що Україна буде далі рухатися до європейської інтеграції», — наголосив Арсеній Яценюк.

На спільній з Арсенієм Яценюком прес-конференції Франк-Вальтер Штайнмайєр запевнив нашу сторону в підтримці Німеччиною зусиль української влади з організації національного діалогу: «Німеччина підтримує зусилля української сторони щодо організації національного діалогу як на загальнодержавному, так і регіональному рівнях», — цитує УНІАН слова керівника німецького дипломатичного корпусу. На його переконання, це допоможе вжити кроків для звільнення захоплених приміщень на сході України, а також для поступового роззброєння нелегальних військових формувань.

Франк-Вальтер Штайнмайєр також сподівається, що позачергові президентські вибори в Україні 25 травня відкриють нові перспективи для подальшого розвитку України шляхом демократії: «Ми дивимося з надією на 25 травня. Сподіваюся, що вибори Президента відкриють перспективи на майбутнє».  

На його переконання, президентські вибори відіграють вирішальну роль у житті України. Тому дуже важливо, щоб якнайбільше виборців узяли в них участь. Це також стане важелем врегулювання ситуації на сході нашої країни. 

«Картинки, які ми бачимо щодня в німецьких мас-медіа, показують, що ситуація у східних регіонах України досить небезпечна і загрозлива. Водночас ми з великою повагою ставимося до всіх дій, які вживаєте ви, пане Прем’єр-міністр, із вашими колегами», — резюмував Франк-Вальтер Штайнмайєр.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua