"Влада зробила крок до порозуміння"

18 вересня 2014

На пленарному засіданні 16 вересня Верховна Рада ухвалила низку доленосних документів, серед яких і закон про особливий статус Донбасу. Суспільство сприйняло його по-різному: хтось цілком підтримує, хтось категорично заперечує. 

Багато й тих, хто переконаний, що влада обрала найменше лихо. Президент України Петро Порошенко переконаний, що схвалення закону про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей має стати основою для початку мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

«Україні конче потрібен мир, — цитує слова глави держави його прес-служба. — На мої плечі як Президента країни лягає величезна відповідальність, щоб Мирний план був імплементований. Будь-кому, хто хоче війни — йому зі мною не по дорозі».

Нині миру в країні прагне весь український народ. Крім того, слід згадати, що питання децентралізації влади та надання більших повноважень регіонам були і є головними пунктами не лише Мирного плану, а й загалом реформ в Україні.

Що ж до Донецької та Луганської областей, то, за словами Президента, жителі цього регіону повинні мати змогу обирати собі нову владу. Центр має  знайти порозуміння з цією владою і принести мир, спокій, злагоду в державу.

Відповідаючи на запитання про те, чи впевнений глава держави в тому, що всі сторони протистояння дотримуватимуться виконання закону, він відповів: «Ми маємо зробити свій крок до цього і забезпечити, щоб та сторона теж зробила відповідні кроки. Не буде цього — вони не будуть діяти». 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua