"Власне виробництво скорочує імпорт"

13 вересня 2013

Цього року пропозиція іноземного м’яса на вітчизняних прилавках зменшиться на 35%, що зумовлено збільшенням виробництва цього продукту в Україні. Завдяки державній підтримці продовжує зростати поголів’я худоби в господарствах населення. Окрім того, розбудовуються нові тваринницькі комплекси. Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.

«Ми рухаємося у бік самозабезпечення продуктами харчування, які можемо виробити. Наприклад, цього року в Україні можна зменшити імпорт м’яса на 35%. Для цього необхідно використовувати ринкові методи. А це підвищення конкурентоспроможності продукції та нарощення внутрішнього виробництва», — наголосив міністр.

За його словами, завдяки державній підтримці в Україні постійно зростає поголів’я худоби та її реалізація на переробку. Так, тривають програми підтримки тваринництва у дрібнотоварному секторі. Крім того, держава сприяє реконструкції та будівництву нових тваринницьких комплексів. І вже введено в дію 67 таких об’єктів.

«Держава продовжуватиме комплексно підтримувати м’ясну галузь. Але сільгоспвиробник має розуміти, що на внутрішньому ринку м’ясний сектор ще не заповнений і має хороший потенціал. І ми стимулюватимемо заповнення цього ринку високоякісною м’ясопродукцією нашого виробника», — підкреслив Микола Присяжнюк.

Також міністр поінформував, що за 8 місяців в Україні на 4,4% збільшилося поголів’я свиней, на 2,8% — великої рогатої худоби, на 3,9% — птиці. При цьому на 9,4% зросла реалізація худоби на переробні підприємства, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua