"Власного борошна вистачить до Покрови"

Олена ОСОБОВА
27 березня 2014

Моніторинг роздрібних цін на 23 види соціально значущих продовольчих товарів на Луганщині проводиться регулярно, тож аналіз цінової ситуації станом на 20 березня показує, що  в області нижчі за середні по країні ціни на сир, молоко, рис, ковбасу варену, масло вершкове та рослинне, хліб, яловичину, сало, картоплю. Вартість борошна на Луганщині нижча, ніж у середньому по Україні на 8%.

«І власних запасів нам повністю вистачить до нового врожаю. Так що у регіоні немає підстав для підвищення цін на хліб, — стверджує директор департаменту економічного розвитку і торгівлі Луганської ОДА Андрій Скубак. — В Аграрному фонді нині 65 тисяч тонн зерна, і ще 35 тисяч тонн у пекарів області. Добова потреба в хлібобулочних виробах у регіоні 400-420 тонн, тож неважко порахувати, що ми забезпечені зерном до жовтня».

Проте нещодавно зафіксовано факти істотного подорожчання яєць курячих, цукру та овочів. Облдержадміністрація у рамках своїх повноважень вживає всіх законних заходів щодо регулювання цін у краї: з цією метою було скликано нараду виробників соціально значущих продуктів.

«За підсумками наради досягнуто домовленості стосовно поетапного зниження відпускних цін на курячі яйця на 12—14%, а до кінця місяця ще на 8%. Таким чином, до квітня вартість десятка яєць на Луганщині знизиться приблизно до 9 гривень», — упевнений Андрій Скубак.

Що стосується цін на цукор, власного виробництва якого в області немає, то зараз цим питанням за зверненням облдержадміністрації опікується обласне територіальне відділення АМКУ. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua