"Волинь із повінню впоралася"

20 квiтня 2013

ПРЕЗИДЕНТСЬКИЙ КОНТРОЛЬ. Волинській області цього року вдалося уникнути істотних повеней та підтоплень і добре витримати період активного танення снігу. Про це після зустрічі з Президентом Віктором Януковичем повідомив голова Волинської обласної державної адміністрації Борис Клімчук.

Президент приділив особливу увагу питанню боротьби з повенями та поцікавився, як регіон пережив період активного танення снігу та пропуску поверхневих талих вод. За словами Бориса Клімчука, цієї весни, незважаючи на історичний максимум води на Волині, область добре впоралася з ситуацією завдяки вчасному фінансуванню та оперативному проведенню протипаводкових робіт. «Ми почистили меліоративні канали, русла річок, добудували дамби, насосні станції. Взагалі робіт було виконано більш ніж на 40 мільйонів гривень, — зазначив він. — Води ще багато, але ця вода сходить у русла річок Прип’ять та Дніпро».

Борис Клімчук зазначив, що залишилися недовиконані роботи в деяких районах області, які потребують додаткового фінансування. На це глава держави запевнив: кошти будуть виділені.

На зустрічі йшлося і про заходи щодо мінімізації використання природного газу в споживчих і побутових системах та заміну його на альтернативні джерела енергії. Зокрема, торік у бюджетних закладах області було встановлено 139 котлів твердого палива за рахунок місцевих бюджетів. Як повідомляє прес-служба Президента, обговорено й питання щодо завершення будівництва шахти з видобутку вугілля та дитячо-юнацької спортивної школи в Луцьку. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua