"Володимир Кличко переписав рейтинг"

26 листопада 2014

У середині листопада Володимир Кличко здобув  63-ю перемогу на професійному рингу. Чинний володар чотирьох чемпіонських поясів відправив на підлогу свого чергового суперника — Кубрата Пулєва з Болгарії. Рефері в ринзі тричі фіксував нокдауни в опонента українця, а в п’ятому раунді бою вирішив зупинити побиття болгарського спортсмена.

У бою, що проходив у німецькому Гамбургу, український важковаговик не тільки захистив свій титул чемпіона світу за версією IBF. Остання переконлива перемога року, що минає, дала змогу представникові київської школи боксу значно покращити свої позиції у світовому рейтингу.

 Статистичний портал Boxrec опублікував нову версію найкращих боксерів світу, який складається незалежно від вагової категорії. Кличко-молодший випередив у ньому зірку боксу з Філіппін Менні Пак’яо. Володимир продемонстрував неабиякий прогрес, адже до перемоги над Пулєвим він перебував поза межами топ-п’ятірки.

 Перший рядок, як і раніше, посідає найбагатший спортсмен світу Флойд Мейвезер зі Сполучених Штатів Америки.

Повністю рейтинг має такий вигляд: 

1. Флойд Мейвезер (США)

2. Володимир Кличко (Україна)

3. Менні Пак’яо (Філіппіни)

4. Хуан Мануель Маркес (Мексика)

5. Сауль Альварес (Мексика)

6. Геннадій Головкін (Казахстан)

7. Карл Фроч (Великобританія)

8. Денні Гарсія (США)

9. Адоніс Стівенсон (Канада)

10. Сергій Ковальов (Росія)

Тим часом у Китаї чемпіон світу за версією WBO у напівлегкій вазі Василь Ломаченко вперше захистив свій титул, перемігши одностайним рішенням суддів таїландця Чонлатарна Піріяпіньйо.

У кінці четвертого раунду 26-річний представник української школи боксу відправив свого суперника в нокдаун. Щоб завершити бій достроково, в нього лишалося всього-на-всього 10 секунд. Тайський боксер відійшов у глухий захист, а потім швидко відновився протягом перерви. Варто зазначити, що для нього цей нокдаун став першим у кар’єрі. У сьомому раунді Василь Ломаченко травмував ліву руку. Попри це чинний чемпіон світу впевнено контролював хід поєдинку до останньої хвилини бою.

У підсумку всі троє суддів виставили однаковий рахунок — 120:107 на користь українського боксера. 

Валерій КАЛІНІЧ
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua