"Володимир Кличко поясами не розкидається"

1 серпня 2014

На початку вересня в Гамбурзі відбудеться бій чемпіона світу у важкій вазі за версіями IBF, WBA і WBО Володимира Кличка з претендентом за версією IBF Кубратом Пулєвим.

— Пулєв має вражаючу статистику боїв як на аматорському, так і на професійному рівні, — нагадав володар трьох чемпіонських поясів. — До того ж він володіє відточеною технікою і дуже вмотивований. На мою думку, він найкращий супертяж після мене. Я особливо тішуся з того, що 6 вересня знову боксуватиму в Гамбурзі. З цим містом мене багато що пов'язує: саме тут я розпочинав свій шлях у професіонали, а на O2 Арені завжди панує неймовірна атмосфера.

Нинішнє літо стало врожайним на чемпіонські пояси для вихованців вітчизняної школи боксу. Наприкінці червня в американському місті Карсон Василь Ломаченко з Білгород-Дністровського Одеської області завоював титул чемпіона світу за версією WBO у напівлегкій вазі в поєдинку з Гарі Расселом.

Господар рингу мав набагато більший досвід проведення поєдинків на професійному рингу. Його переможна серія налічувала 24 бої, 14 з яких американець завершував нокаутом. Попри це, дворазовий олімпійський чемпіон домінував упродовж усіх дванадцяти раундів і виграв напрочуд упевнено.

Віце-президент авторитетної промоутерської компанії Top Rank Карл Моретті заявив, що найближчим часом може відбутися міні-турнір чемпіонів за різними версіями в напівлегкій вазі. У цих змаганнях можуть взяти участь росіянин Євгєній Градовіч (IBF), Ніколас Уолтерс із Ямайки (WBA), суперчемпіон WBA філіппінець Ноніто Донейра та Василь Ломаченко (WBO). 

Валерій КАЛІНІЧ
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua