"Вони рятують життя та запобігають лиху"

18 вересня 2013

Уряд і надалі працюватиме над поліпшенням технічного оснащення і соціального захисту працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій. На цьому наголосив Прем’єр-міністр Микола Азаров у ході урочистостей з нагоди Дня рятівника, які відбулися у столичному Будинку офіцерів. «Я хочу запевнити вас, що уряд працюватиме над тим, щоб технічне забезпечення і соціальний захист працівників вашої структури постійно поліпшувалися», — підкреслив Микола Азаров.

Він зауважив, що головним критерієм роботи рятувальників є вміння запобігати надзвичайним ситуаціям. «Головним критерієм ефективності роботи рятувальних служб є вміння унеможливлювати появу надзвичайних ситуацій. Втім, кожна надзвичайна ситуація унікальна, а тому досвід ветеранів служби надзвичайно корисний», — зазначив глава уряду.

Прем’єр-міністр також вручив співробітникам ДСНС державні нагороди. Крім того, Микола Азаров разом з головою відомства Михайлом Болотських 

нагородив лауреатів всеукраїнської акції «Герой-рятувальник року». Ними стали 10 осіб з різних куточків України, які врятували людське життя в екстремальній ситуації. Наймолодшому лауреатові 11 років, найстаршому — 64, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

Офіційно особовий склад та ветеранів Державної служби з надзвичайних ситуацій привітав Президент Віктор Янукович. «Прийміть щирі вітання з нагоди вашого професійного свята — Дня рятівника. Внесок рятівників у справу запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, надання всебічної допомоги постраждалим важко переоцінити. Упевнений, що ваша самовідданість, сумлінність, прагнення і вміння професійно захищати національні й природні багатства, здоров’я та життя людей і надалі будуть спрямовані на виконання важливої та відповідальної гуманної місії», — йдеться у вітанні глави держави. Віктор Янукович побажав рятувальникам миру, невичерпної енергії, благополуччя та успіхів, повідомляє прес-служба Президента.

Також працівників ДСНС привітав віце-прем’єр-міністр, голова Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Олександр Вілкул.

«Служіння Народу і Державі, захист та рятування людей — відповідальна та почесна справа. Важливо, що в цьому році ми акцентували увагу на превентивних і запобіжних заходах, діяли на випередження. Перед нами стоїть важливе завдання — створити нову сучасну систему цивільного захисту...» — цитує текст вітання віце-прем’єра його прес-служба.

Відділ новин 
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua