"Вони залишаються у строю"

10 червня 2015

Більшість наших воїнів, котрі захищають схід України від навали російсько-терористичних військ, безперечно, належать до Збройних сил. Однак мусимо знати, що поряд із ними в зоні АТО стійко несуть службу бійці Нацгвардії та міліціонери. І їхня робота вкрай важлива для забезпечення спокою мирних громадян та стабільності в регіонах. На жаль, часто ціною такого захисту стає життя воїнів.

Так, за час проведення АТО загинуло 112 міліціонерів і 154 нацгвардійці. «Це справжній приклад служіння народові України. Вічна їм слава, шана і наша вдячність», — наголосив Президент Петро Порошенко під час нагородження дев’ятнадцятьох військовослужбовців Національної гвардії та співробітників МВС, які брали участь в антитерористичній операції. Їхня щоденна служба наближає нашу спільну перемогу на передовій і всередині країни. Кожен з них служить, не просто захищаючи громадський порядок, як це було раніше. Тепер своєю службою вони, на переконання Президента, захищають мир, суверенітет, територіальну цілісність і незалежність своєї держави. 

Залізна витримка цих воїнів захистила спокій мирних громадян. Фото Михайла МАРКІВА

«Коли ворог намагається розпочати терористичну війну вглибині України, вся надія на вас. Коли через лінію розмежування сунуть наркотики, контрабанда зброї з Росії, ми сподіваємося на ваш професіоналізм. Коли невідомі люди в балаклавах несподівано виникають біля стратегічних об’єктів, провокуючи масовий безлад, дестабілізуючи ситуацію всередині країни, їм перешкоджає ваша залізна витримка», — цитує слова глави держави його прес-служба.

Нинішній пріоритет — встановлення миру в Україні, для чого державі потрібна сильна армія, спецслужби, прикордонники, потужна і патріотична Національна гвардія та по-справжньому народна міліція, яку шануватимуть. Саме тому на МВС найближчим часом очікують серйозні зміни. Завершується законодавче оформлення початку реформ: буде утворено патрульну поліцію і розформовано ДАІ. Зміниться майже все: від форми до платні. Не зміниться лише ставлення до виконання обов’язку і ратних подвигів.

Незважаючи на важкі поранення, кожен з тих, хто отримав нагороду з рук глави держави, побажав самотужки піднятися по неї на сцену. «На мою пропозицію спуститися до зали вони сказали: ні, ми в строю. І я пишаюся такими воїнами», — заявив Петро Порошенко.

Присутні вшанували пам’ять полеглих побратимів хвилиною мовчання.

Михайло ЮРЧЕНКО
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua