"Вони завжди поруч із людьми"

28 березня 2013

УРОЧИСТОСТІ. Суспільний спокій та громадський порядок, надійний захист прав громадян і стабільна ситуація у країні є важливими передумовами незворотності курсу на модернізацію нашої держави. Про це Президент Віктор Янукович сказав під час виступу на урочистому засіданні з нагоди 21-ї річниці утворення внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ.

Відповідальність за збереження цих умов значною мірою лежить саме на плечах внутрішніх військ МВС, наголосив глава держави. «Успіх реформ залежить не лише від прийняття законодавчих змін, а й від їх неухильного застосування на практиці. На вас як правоохоронців покладене відповідальне завдання — наповнювати положення закону реальним змістом, захищати з його допомогою права і свободи громадян», — зазначив він.

На переконання Президента, обов’язковою умовою виконання цієї важливої місії є продовження реформи в секторі безпеки і оборони, модернізація внутрішніх військ. Головним орієнтиром у цьому має бути відповідність європейським критеріям захисту прав і свобод людини, демократичного розвитку суспільства, зауважив Віктор Янукович. Адже саме за цим критерієм громадяни зможуть переконатися, що модернізаційні перетворення, які реалізовує влада, здійснюються для їхнього блага, додав він.

Водночас глава держави наголошував і на необхідності посилення соціального захисту особового складу внутрішніх військ та створення належних умов для його ефективної роботи. «Незважаючи на продовження економічної кризи та обмеженість бюджетних ресурсів, ми наполегливо працюватимемо в напрямі посилення соціального захисту військовослужбовців, відновлення престижу їхньої професії у суспільстві», — наголосив Віктор Янукович.

Президент зазначив, що вже багато зроблено для розвитку внутрішніх військ, підвищення рівня підготовки особового складу, покращення матеріально-технічного забезпечення, оснащення новою сучасною технікою. Однак, за його словами, попереду ще багато роботи. «Адже всі розуміють, що служба у внутрішніх військах — нелегка справа. Це психологічно виснажлива, морально напружена і фізично важка праця, яка, на мою думку, ще не оцінена належно», — сказав він.

Вітаючи правоохоронців зі святом, Віктор Янукович констатував:  «Внутрішні війська з честю виконують свою головну функцію — забезпечення громадського порядку в Україні. Надійно виконується завдання із захисту людей від посягань злочинців». За його словами, високий професіоналізм військовослужбовців внутрішніх військ здобув заслужений авторитет і повагу в суспільстві.

При цьому він наголосив, що неодмінною умовою перемоги над злочинністю є підтримка та довіра громадян до військовослужбовців внутрішніх військ: «Пам’ятайте, що ви завжди поруч із людьми, ви для них уособлюєте закон і справедливість».

Президент побажав усьому особовому складу внутрішніх військ і ветеранам міцного здоров’я та успіхів у благородній справі служіння українському народові та вручив найкращим службовцям державні нагороди, повідомляє прес-служба глави держави.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»

 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua