"Врятувати життя: в Україну із США надійшов важливий гуманітарний вантаж медичного призначення для прифронтових лікарень"

22 лютого

До складу 20-тонного вантажу входять 37 тис. одиниць більш ніж 350 найменувань медичних матеріалів, обладнання та приладів першої необхідності для медичних установ першого та другого ешелону.

Вантаж буде розподілений серед медичних закладів, що функціонують в прифронтових областях України.

У першу чергу це засоби для стабілізації та транспортування важкопоранених, набори для  нейрохірургії, судинної хірургії, засоби вакуум-терапії гнійних ран, турнікети, знеболювальні засоби, катетери, засоби для взяття та переливання крові, пристрої для вимірювання тиску, захисні маски, рукавички, хірургічний медичний одяг, операційні простирадла, небулайзери, шовні засоби, засоби для гіпсування, гідрофільні пов'язки для ран, трахеостомічні набори, хірургічні інструменти, коронарні стенти, інвалідні візки, медичні ходунці,  різноманітні медичні ємності тощо.

Варто зазначити, що необхідні медикам матеріали надійшли із США від організації Cleveland Maidan Association,  президентом якої є доктор Тарас Махлай (Dr. Taras Mahlay). Організація Cleveland Maidan Association протягом останніх двох років невтомно працює над доставкою гуманітарних вантажів до України.

Борис КУТОВИЙ
Фото автора



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua