"Вшанували пам’ять і підтвердили вірність ідеям"

18 вересня 2014

У день 14-ї річниці загибелі Георгія Гонгадзе, Президент України Петро Порошенко вшанував пам’ять журналістів, які загинули під час виконання професійних обов’язків. Глава держави поклав квіти до меморіальної дошки на будівлі Національної спілки журналістів України.

«Я прийшов сюди не як Президент, — заявив Петро Порошенко, — а як громадянин, який віддає шану Гії як людині, яка зробила величезний внесок у те, щоб у нашій країні почалися перетворення».

Борці за свободу заслужили на повагу народу. Фото Миколи ЛAЗAРЕНКA

На переконання глави держави, всі, а це й пересічні українці, і колеги-журналісти, і представники влади, мають пам’ятати «які прості, зрозумілі, але неймовірні зусилля робив Гія для того, щоб Україна змінилася».

Президент закликав пам’ятати Гонгадзе не лише  як чесну і порядну людину, а й не забувати про те, за що він віддав своє життя за вільну демократичну європейську Україну. І всі ми маємо прагнути здійснити те, за що він боровся.

Зовсім не випадково 16 вересня в історії України тепер пов’язане з ще однією важливою подією — ратифікацією Угоди про асоціацію з ЄС, яка «відкриває для України і українців шлях до Європи, шлях до реформ, шлях до перетворення країни. Перетворення країни на ту, яку дуже хотів би бачити наш з вами друг, герой, журналіст і громадянин з великої літери Георгій Гонгадзе», — цитує слова Президента його прес-служба. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua