"Всі прапори до нас у гості"

Катерина МАЦЕГОРА
9 жовтня 2013

Упродовж трьох днів наша країна триматиме відкритими двері для високих іноземних гостей під час Другого київського міжнародного туристичного форуму. Власне, проведенню цього заходу й було присвячено в стінах Кабінету Міністрів прес-конференцію голови Державного агентства з туризму та курортів Олени Шаповалової.

Вона повідомила журналістам, що цей захід проходитиме за підтримки віце-прем’єр-міністра Олександра Вілкула та Всесвітньої туристичної організації ООН (ЮНВТО), представленої її Генеральним секретарем Талебом Ріфаї.

«Україна посідає одне з провідних місць у Європі за рівнем забезпеченості цінними туристичними ресурсами. Співпраця з ЮНВТО сприятиме утвердженню нашої країни як туристичної держави на міжнародній арені, підвищенню її авторитету в туристичному співтоваристві, участі у перспективних програмах співробітництва, впровадженню новітніх туристичних технологій», — пояснила Олена Шаповалова.

Київський міжнародний туристичний форум завдяки експертному й фаховому обговоренню допоможе нашій країні створити сучасну високоефективну туристичну та курортно-рекреаційну індустрію. Відтак дасть шанс вийти на рівень найпотужніших туристичних держав світу.

За доказ голова Держагентства з туризму та курортів навела кілька положень із програми порядку денного цього міжнародного заходу. Зокрема в його рамках передбачено проведення засідання міністрів туризму країн Організації Чорноморського економічного співробітництва (цього року Україна отримала статус країни-координатора робочої групи з туризму ОЧЕС на період до 30 червня 2015 року), міжнародних конференцій, «круглих столів». Порушуватимуться питання щодо ролі культурної спадщини, перспектив розвитку оздоровчого, ділового, сільського, екологічного туризму.

В ці дні організатори проекту представлять і туристичні бренди нашої країни. Окремо обговорять законопроект, пов’язаний із внесенням змін до законів «Про туризм» та «Про страхування», враховуючи досвід регулювання туристичного ринку в країнах ЄС. А під час засідання Ради представників регіонів сфери туризму та курортів і Ради туристичних міст України форумчани не оминуть увагою питання розроблення Державної цільової програми розвитку туризму та курортів в Україні до 2022 року.

«В рамках форуму організовано низку експозицій з представленням вітчизняних туристичних продуктів на основі санаторно-курортних послуг, активних видів туризму та інфраструктурних проектів у рамках підготовки до проведення фінального турніру чемпіонату Європи з баскетболу у 2015 році, зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор у 2022 році в Україні», — розставила акценти Олена Шаповалова.

До речі, майже 350 студентів туристичних вишів вже погодилися стати волонтерами на Євробаскеті-2015. А до участі в експозиції Міжнародної курортної виставки «Україна — цілий рік» зареєструвалося 166 підприємств профільної сфери. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua