"Вступну кампанію на Донбасі перенесуть"

Микола ПЕТРУШЕНКО
21 червня 2014

Події в Донецькій і Луганській областях внесли корективи в підготовку і проведення там вступної кампанії до вишів. Йдеться передовсім про забезпечення умов, щоб ніхто не постраждав. Цією проблемою переймається уряд. Як повідомила на зустрічі з журналістами перший заступник міністра освіти і науки Інна Совсун, загальна кількість випускників з Донецької та Луганської областей становить 36 тисяч. Станом на 19 червня пройшли перереєстрацію на сайті Українського центру оцінювання якості освіти для складання зовнішнього незалежного оцінювання під час додаткової сесії 18 тисяч абітурієнтів із цих двох областей. Вони зможуть скласти ЗНО виключно в інших областях країни.

Абітурієнтів з Луганської та Донецької областей, які зареєструвались на додаткову сесію ЗНО в інших областях, забезпечать безплатними місцями у гуртожитках вищих навчальних закладів. На сайті Міносвіти вже розміщені контакти відповідальних осіб щодо поселення. Та й загалом, наголосила посадовець, усі необхідні умови для проведення тестування будуть створені.

Враховуючи військово-політичну ситуацію, що склалася в Донецькій та Луганській областях, вступна кампанія до вищих навчальних закладів, які розташовані на цих територіях, буде перенесена на серпень — вересень 2014 року.

Міністерство освіти і науки, Український центр оцінювання якості освіти забезпечать проведення вступної кампанії до вищих навчальних закладів, розташованих на території Донецької та Луганської областей, відповідно до чинного законодавства, запевнила перший заступник міністра.

Вона повідомила, що вступна кампанія там може розпочатись з 11 липня. Кожен університет самостійно визначатиме дату початку прийому заяв від абітурієнтів, виходячи з військово-політичної ситуації в регіоні. А от завершитись має одночасно в один день у вересні.

Для тих випускників шкіл Донецької і Луганської областей, які не змогли перереєструватись на сайті УЦОЯО для складання ЗНО, організують третю сесію безпосередньо в університетах. Її результати будуть дійсними для всіх вищих навчальних закладів, кошти для цього, запевнила перший заступник міністра, є.

Для абітурієнтів АР Крим третя сесія ЗНО не проводитиметься. Там було подано 14 тисяч заяв на зовнішнє незалежне оцінювання. На перереєстрацію зголосилося лише 600 абітурієнтів.

УВАГА!

Докладну інформацію про зміни в порядку проведення зовнішнього незалежного оцінювання можна отримати за телефоном «гарячої лінії» Українського центру оцінювання якості освіти (044) 503-37-93.

Графік проведення додаткової сесії ЗНО:

1  липня — географія

2  липня — фізика

3  липня — російська мова

4  липня — українська мова і література

7 липня — іноземні мови (англійська, німецька, французька, іспанська)

8 липня —  математика

9 липня —  світова література

10 липня — історія України

11 липня — біологія

14 липня — всесвітня історія

15 липня — хімія 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua