"Вторгнення російських військових в Україну – це підстава для імпічменту Путіна, – Нємцов "

28 серпня 2014

Про це у своєму блозі на «Эхо Москвы» написав російський опозиціонер Борис Нємцов.

Політик нагадує, що Рада Федерації РФ 25 червня 2014 скасувала право Путіна вводити війська в Україну.

«Отже Путін, як верховних головнокомандувач, відправивши десантників в Україну, грубим чином порушив Конституцію Росії, що є підставою для процедури імпічменту», – заявив він.

Також визнання участі Росії в бойових діях повністю руйнує концепцію агітпропу про те, що війна в Донецьку і Луганську це «громадянська війна між бандерівським Києвом і російськомовним сходом», вважає Нємцов.

«Саме ця концепція переконала росіян у фашистському характері української держави і в необхідності боротися з Україною. Російські десантники в Луганську та Донецьку руйнують всю брехливу кремлівську конструкцію. А сама ідея відправки наших хлопців воювати в Україну сприймається в російському суспільстві вкрай негативно – тільки 5 % опитаних підтримують інтервенцію», – пише політик.

За словами Нємцова, брехня про неучасть Росії у війні буде продовжуватися. І правду про загиблих на сході України солдатах ніколи не розкажуть.

«Матері, дружини та діти загиблих хлопців залишилися один на один зі своїм горем і при цьому їм ще заборонено говорити, що трапилося. 21 вересня ми плануємо провести Марш Миру. Ми не хочемо, щоб російські та українські кладовища були пориті свіжими могилами двадцятирічних хлопців», - підсумував він.

Нагадаємо, раніше Держдеп США заявив про контрнаступ РФ в Донецькій і Луганській областях. Також канцлер Німеччини Ангела Меркель у телефонній розмові з президентом РФ Володимиром Путіним зажадала у нього пояснень щодо ймовірного перебування російських військових на території України.

Еспресо tv 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua