"ВВП: падіння сповільнюватиметься"

29 квiтня 2015

Національний банк України оцінює падіння валового внутрішнього продукту в першому кварталі 2015 року на рівні 15% у річному вимірі.

Про це йдеться у макроекономічному та монетарному огляді НБУ.

«Темпи зміни індексу виробництва базових галузей (ІВБГ, у березні знизився на 20,1% у річному вимірі) останні п’ять місяців залишаються майже на одному рівні, що дає підстави очікувати зниження реального ВВП у I кварталі 2015 року на 15% в річному вимірі, як і прогнозували раніше», — зазначається в огляді.

Так, зниження економічної активності в березні залишалося на рівні попередніх місяців через скорочення споживчого попиту в умовах високої інфляції і відповідного прискорення темпів падіння оптової і роздрібної торгівлі. У Нацбанку також повідомили, що темпи падіння роздрібної торгівлі у березні прискорилися до 28,6% у річному вимірі (у лютому — 19,8%), оптової — до 18,3% з 15,6%, повідомляє Укрінформ.

Нацбанк оцінює падіння ВВП у 2015 році до 7,5%. За його прогнозами, у другому кварталі 2015 року падіння щодо аналогічного кварталу попереднього року сповільниться до 10,2%, у третьому — до 5,7%, а в четвертому зростання становитиме 2%.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua