"Як отримати паспорт у зоні АТО?"

19 липня 2014

Що робити людям, які, тікаючи зі східних регіонів, де відбуваються воєнні дії, залишилися без документів? Чи можуть вони поновити паспорти, не маючи реєстрації за новим місцем тимчасового проживання? Як працюють підрозділи міграційної служби в зоні АТО та чи можна там отримати внутрішні та закордонні паспорти? На ці та інші запитання читачів під час «прямої лінії» відповідав голова Державної міграційної служби України Сергій РАДУТНИЙ.

— Місяць тому здала паспорт громадянина України на обмін прізвища. Тепер не видають новий у зв’язку з відсутністю бланків паспортів громадян України. Чому в місті Маріуполі немає бланків паспортів?

Алла КОРСАКОВА,
 м. Маріуполь

— Справді, в Маріуполі через воєнні дії, які там відбувалися, паспортні відділення працювали не в повному навантаженні. Бланки паспортів ми зобов’язані були вилучити, щоб їх не захопили терористи. Із 17 липня за допомогою МВС паспорти в міста Маріуполь, Краматорськ, Слов’янськ доставлено. Нині там уже видають внутрішні паспорти, і ви можете отримати такий документ. Інформацію про те, що паспорти почали видавати в містах, визволених від терористів, оприлюднено в ЗМІ.

(Повністю «пряму лінію» читайте в одному з наступних номерів «УК») 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua