"Як підготувати документ до розгляду депутатами"

7 листопада 2014

Держпідприємництво України, реагуючи на звернення місцевих органів, повідомляє, що відповідальні постійні комісії, створені при органах місцевого самоврядування (ОМС), забезпечують підготовку експертного висновку щодо регуляторного впливу внесеного проекту регуляторного акта. Його разом з цим проектом та підписаним аналізом регуляторного впливу подають в уповноважений орган для підготовки пропозицій щодо вдосконалення проекту відповідно до принципів державної регуляторної політики (ДРП).

Держпідприємництво як уповноважений орган реалізації ДРП наділено повноваженнями проведення експертиз проектів нормативно-правових актів, які регулюють відносини між державними органами та суб’єктами господарювання, а також надання розробникам цих проектів пропозицій про їх вдосконалення відповідно до принципів ДРП.

Подання проектів регуляторних актів ОМС для отримання пропозицій щодо їх вдосконалення уповноваженому органу обов’язкове, якщо їх внесення на розгляд ради відбулося після 28.06.2014 року (дата набуття чинності змін у статті 34 закону про регуляторну політику).

Згідно з цією статтею, пропозиції уповноваженого органу готують з метою ознайомлення з ними депутатів ради під час представлення головою відповідальної постійної комісії проекту регуляторного акта на пленарному засіданні сесії.

Враховуючи положення Конституції України, а також Закону «Про місцеве самоврядування» щодо заборони втручання органів виконавчої влади у діяльність ОМС, такі пропозиції мають виключно рекомендаційний характер, а отже, розгляд питання про їх врахування належить виключно до компетенції ОМС. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua