МОДЕРНІЗАЦІЯ

На порядок денний спільного засідання Державного агентства з питань науки, інновацій та інформації і Робочої групи напрямку реформ "Розвиток науково-технічної та інноваційної сфери" було винесено питання про Стратегію інноваційного розвитку України до 2020 року, яку найближчим часом буде внесено на розгляд Верховної Ради.

Голова Держінформнауки Володимир Семиноженко, який проводив засідання, підкреслив, що Україна має визначитися з орієнтирами, адже без цього неможливо досягти мети, поставленої Президентом, - упродовж десяти років вивести нашу державу до двадцятки країн-лідерів.

Стратегія націлена на здійснення узгоджених змін в усіх ланках національної інноваційної системи. Результатом її виконання має стати підвищення впливу інновацій на економічне зростання України у 1,5-2 рази порівняно з нинішнім періодом. Передумовами успішного виконання Стратегії є повернення державі активної ролі в ринковій економіці, структурна перебудова вітчизняної промисловості, подолання економічної нерівності населення та відновлення довіри людей до держави і влади, повідомляє прес-служба Держінформнауки.

Серед пріоритетних заходів - адаптація інноваційної системи України до умов глобалізації та підвищення її конкурентоспроможності, а також переорієнтація системи продукування інновацій на ринковий попит і споживача. Після доопрацювання Стратегія має стати максимально конкретизованою.