"Як потрапити з безробітних у поштовики"

Олександр ВЕРТІЛЬ
25 жовтня 2013

Нову схему взаємокорисної співпраці освоїли колективи Сумської обласної дирекції УДППЗ  «Укрпошта» та обласної служби зайнятості. Завдяки цьому вдається вполювати не одного чи двох «зайців», а значно більше.

За словами головного поштовика області депутата обласної ради Володимира Криштопа, все цінне — просте і поруч. Як і в цьому випадку. Відчуваючи потребу в кадрах, зокрема операторах поштового зв’язку, обласна дирекція раніше витрачала чималі кошти на їхню підготовку.

На практиці це означало, що протягом місяця кандидати на таку роботу проходили своєрідні курси з теоретичної та практичної частин водночас. А це було не на користь якості і швидкості навчання.

До того ж слухачі отримували 75% коштів від посадового окладу, ще 10% доплачували наставникам. Тож за перше півріччя цього року на підготовку операторів поштовики виклали понад 100 тисяч гривень.

Нині ж фінансові витрати взяла на себе обласна служба зайнятості. Як говорить її керівник Володимир Підлісний, так удається виконувати державну програму перепідготовки або набуття нової спеціальності громадянами, що перебувають на обліку як безробітні. Поштовики, як і раніше, забезпечують відповідну матеріально-технічну базу у відділеннях поштового зв’язку, закріплюють новачків за наставниками, одне слово — створюють усі необхідні умови.

Подібний підхід  ствердив високу  якість підготовки.  Адже протягом трьох місяців майбутні  спеціалісти  окремо освоювали  теоретичні  знання, які потім  закріплювали на практиці.

Щойно навчання завершили  шість жінок, з яких троє підтвердили не третій, як передбачалося, а другий клас оператора поштового зв’язку (найвищий — перший).   Тож усі шестеро працевлаштовані у ВПЗ обласного центру.

Соціальні партнери мають намір поставити на потік підготовку операторів поштового зв’язку, поширивши досвід на райони і міста області.

Адже у виграші всі без винятку учасники такої схеми, насамперед колишні безробітні жінки, які мають реальний практичний шанс здобути затребувану спеціальність і одержати постійну роботу. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua