"Як смартфон впливає на діяльність мозку"

15 квiтня 2015

Набирання текстових повідомлень, «прокрутка» веб-сторінок, перевірка електронної пошти на вашому смартфоні з часом може змінитися – у тому плані, в якому задіяні ваші пальці та мозок. Принаймні, так стверджують дослідники з Цюрихського університету (Швейцарія).

Під час досліджень вчені порівнювали діяльність кори головного мозку у користувачів сенсорних смартфонів та мобільних телефонів старого зразка.

У дослідженні брали участь 62 електроди, завданням яких було записувати процеси, які відбуваються в мозку користувачів у той час, як задіяні їхні великий, вказівний та середній пальці.

Дослідники з’ясували, що люди, які користуються сенсорними смартфонами, демонструють значно більшу активність мозку в той час, як задіяні їхні пальці, аніж ті, хто користується старомодними мобільними телефонами із клавіатурою.

«У користувачів смартфонів мозок задіяний інакше, аніж у людей, які не користуються телефонами з сенсорним екраном. Однак, якщо «копнути» глибше, можна побачити, що в людей, які постійно користуються смартфонами, спосіб, у який мозок обробляє інформацію, напряму залежить від діяльності пальців. Таким чином, щоденне користування смартфоном має вплив на мозок, на те, як він обробляє інформацію», – говорить дослідник Арко Ґош.

За словами вчених, смартфон – це ідеальний шлях для вивчення щоденної діяльності людського мозку.

У цілому світі налічується два мільярди користувачів смартфонів. Це ресурс, вартий того, щоб вчені звернули на нього увагу.

EURONEWS 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua