"Як задати темп Донбасу"

Олена ОСОБОВА
3 лютого 2015

«Луганська область активно прямує до того, щоб показати усьому світові, як треба протистояти зовнішній воєнній агресії і як діяти голові облдержадміністрації без обласної ради, яка «розбіглася», та її депутатів, котрі втекли від відповідальності. Через це і обласний бюджет нікому затвердити. Уряд планує врегулювати це питання, зокрема шляхом надання повноважень голові ОДА розпоряджатися коштами обласного бюджету»,— підкреслив віце-прем’єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко на брифінгу в Сєверодонецьку.

Він наголосив, що уряд не дозволить паралізувати роботу регіону і планує прийняти рішення, важливі для налагодження життєдіяльності області.

Тож мета нинішнього візиту урядовця на Луганщину — визначення пріоритетів у місцевих проблемах. Ідеться про інфраструктурні об'єкти, які було пошкоджено, соціальні об'єкти, переведені з неконтрольованої території, зокрема заклади забезпечення населення медичною допомогою. Уряд має визначитися, що потрібно зробити у сфері соціального захисту людей, охорони їхнього здоров’я, освіти та допомоги у працевлаштуванні вимушених переселенців, кількість яких лише в області вже сягає 120 тисяч осіб. Урядовець відвідав зруйнований міст на Лисичанськ та майбутнє місце розташування обласної клінічної лікарні, підприємство «Сєверодонецьке об'єднання «Азот» та теплоелектроцентраль, а також провів зустрічі з керівниками міст і районів області, директорами підприємств.

За словами Геннадія Зубка, на відновлення інфраструктури та соцоб'єктів на Донбасі, за попередніми даними, необхідно близько 1 мільярда євро. У ході спеціального засідання Кабміну планують визначити пріоритетні об'єкти, які потребують фінансування та інвестицій, а також обговорити питання стосовно надання додаткових можливостей для роботи благодійних організацій, залучення інвесторів.

«Ми знаємо проблеми області. Але рухаємося до децентралізації. Кожна територія повинна мати регіональний розвиток», — підкреслив Геннадій Зубко. Він акцентував, що саме місцеві органи влади повинні займатися розвитком міст, зокрема інфраструктури, сектору ЖКГ, бізнесу.

І основна надія тут — на розвиток малого та середнього бізнесу, який, на думку Геннадія Зубка, «стане своєрідною подушкою безпеки у питанні працевлаштування українців, особливо нині, коли в Україні сотні тисяч внутрішньо переміщених осіб, яким необхідно надати робочі місця». 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua