"Як заощадити й добре відсвяткувати"

21 серпня 2014

Запорука належної організації святкування Дня Незалежності — це не тільки високі та красиві слова, а й дисципліна, порядок і відповідальність кожного, кого залучено до його підготовки. Про це заявив віце-прем’єр-міністр Олександр Сич на засіданні Організаційного комітету з підготовки та відзначення 23-ї річниці Незалежності України.

Учасники проаналізували поточний стан та проблемні питання реалізації заходів, визначених відповідними указом Президента й розпорядженням Кабінету Міністрів. Адже святкування цього року відбуватимуться в умовах складної суспільно-політичної ситуації, зумовленої російською агресією. Тому урядовець наголосив на необхідності чіткого і злагодженого здійснення кожного заходу за умови дотримання режиму максимальної економії ресурсів та якомога ширшого залучення громадськості до підготовки свята.

Важко на репетиції, легко — на параді. Фото УНIAН

День Незалежності для переважної частини українського суспільства вже став таким же органічним, як і більшість найважливіших релігійних чи державних свят. Тому Олександр Сич вважає неприпустимим використання для його підготовки старих «совєтських» підходів, базованих на авторитарному адмініструванні: «Ми зобов’язані негайно припинити практику примусового «звезення» бюджетників, що активно використовували можновладці попереднього режиму, і запровадити гнучкий механізм взаємодії громадськості та влади, забезпечивши максимальне інформування суспільства про плановані заходи».

За підсумками зустрічі урядовець доручив керівникам профільних міністерств, відповідальних за організацію святкування Дня Незалежності, посилити безпеку проведення святкових заходів як у столиці, так і в регіонах, прорахувати всі можливі варіанти зменшення витрат, уточнити святковий сценарій та узгодити всі проблемні питання.

Окрім того, Олександр Сич підкреслив, що необхідно максимально поінформувати світову спільноту про відзначення 23-ї річниці Незалежності України, і надав відповідні доручення Держкомтелерадіо та МЗС, повідомляє прес-служба віце-прем’єр-міністра.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua