"Як зберегти ліси"

1 червня 2013

ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ. Напередодні першого дня літа Державне агентство лісових ресурсів звернулося до громадян України з проханням свідомо дотримуватися правил протипожежної поведінки, перебуваючи в лісах, та особисто стати на сторожі зелених багатств країни. Про це йдеться в заяві голови відомства Віктора Сівця. 

Держлісагентство докладає максимум зусиль для недопущення пожеж у лісових масивах, а за умови, що пожежа вже сталася — вживає заходів для найшвидшої їх ліквідації. Головною ж причиною лісових пожеж  є людський чинник, недбалість, а іноді й злочинна поведінка в лісі.

Хоч яких запобіжних заходів вживає держава, без свідомої поведінки громадськості, усвідомлення людьми масштабів загрози, що несе в собі «червоний півень», лісові масиви не будуть у повній безпеці, повідомляє прес-служба Держлісагентства. Попереду три місяці сонячної погоди, час літніх відпусток і шкільних канікул. І лише наше особисте правильне ставлення до лісу та власна відповідальна поведінка стануть запорукою збереження зеленого багатства України.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua