ІНВЕСТИЦІЇ. Видобувна промисловість, автомобілебудування (будівництво вантажних автомобілів), виробництво електроенергії, а також виробництво електронного та оптичного обладнання є інвестиційно-привабливими галузями. Про це під час прес конференції в медіа-холі УНН повідомив голова Комітету економістів України Андрій Новак.

Експерт зазначив, що в цих галузях рентабельність перевищує 5% – мінімальний поріг прибутковості, привабливий для інвесторів.

«Переробна промисловість, аграрний сектор не приваблюють інвесторів, адже там рентабельність не перевищує 3%», – зазначив експерт.

Як повідомляв УНН, прямі іноземні інвестиції на січень-жовтень 2011 року, за даними НБУ, становлять 5,5 млрд доларів. Це на 35,7% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

«Якщо така тенденція збережеться в останньому кварталі, сумарний обсяг інвестицій за рік має сягнути 7,5 млрд доларів», – сказав голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України Владислав Каськів. На сьогодні, зазначив він, уже укладено контракти на суму понад 450 млн дол. і підписано рамкові угоди, що передбачають інвестування в реалізацію національних проектів на більш ніж 3,7 млрд доларів.