"Яким чином відбиратимуть інвестиційні проекти, які отримають державну підтримку? "

16 серпня 2013

УРЯДОВІ РІШЕННЯ. Уряд схвалив розроблений Мінекономрозвитку проект постанови про створення механізму відбору і узгодження інвестиційних проектів у пріоритетних галузях економіки для надання їм державної підтримки, а також формування державного реєстру таких проектів. Затверджений механізм передбачає, що суб'єкти господарювання подають Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським держадміністраціям заяву разом з відповідними документами, на підставі яких здійснюється відбір інвестиційних проектів.

Далі відібрані інвестиційні проекти направляються в Мінекономрозвитку, після чого міністерство розробляє проект урядового рішення про схвалення інвестиційних проектів, погоджує його із зацікавленими органами виконавчої влади та вносить на розгляд уряду.

Читайте також: Уряд затвердив перелік пріоритетних галузей економіки

Після схвалення урядом інвестиційних проектів відомості про них Мінекономрозвитку включає до Державного реєстру інвестиційних проектів у пріоритетних галузях економіки.

З метою забезпечення можливості реалізації зазначеного механізму, указом Президента України № 426/2013 від 15 серпня, внесено необхідні зміни до положення про Міністерство економічного розвитку і торгівлі України.

«Для реалізації інвестиційних проектів у пріоритетних галузях економіки (агропромисловий комплекс, житлово-комунальний комплекс, машинобудівний комплекс, транспортна інфраструктура та курортно-рекреаційна сфера та туризм) Податковим кодексом передбачено звільнення від сплати податку на прибуток, Митним кодексом - від сплати ввізного мита», - зазначив директор департаменту інвестиційно-інноваційної політики та розвитку державно-приватного партнерства Мінекономрозвитку Віктор Коваленко.

РБК-Україна 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua