"Японія надала 8,4 мільйона доларів. Безповоротно"

31 березня 2015

Країна Сонця, що сходить, надала Україні кошти на закупівлю спеціального устаткування для медичних закладів і дослідницьких установ, а також для поліпшення економічної ситуації в країні і боротьби з корупцією. Відповідну угоду підписали вчора віце-прем’єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, міністр охорони здоров’я Олександр Квіташвілі та посол Японії в Україні Шигекі Сумі.

«Це велика честь — підписати угоду між Японією й Україною, в якій Японія надає 8,4 мільйона доларів, з яких 4,2 мільйона призначено Міністерству охорони здоров’я, а решту планують розподілити між Міністерством освіти, Міністерством регіонального розвитку і МВС», — зазначив японський дипломат.

Грантові кошти надані Японією з метою підтримати Україну: відновити цілісність і безпеку країни, яка протистоїть іноземній агресії, а також вивести країну на правильний шлях за допомогою економічного розвитку і боротьби з корупцією, повідомляє Укрінформ.

За словами Олександра Квіташвілі, гроші, надані японським урядом, підуть на закупівлю спеціального діагностичного та іншого дорогого устаткування для медичних закладів. «Нинішній рік ми починаємо з таким великим подарунком, який дуже потрібний країні. Це високотехнологічна, високоякісна апаратура, яку купуватиме в Японії японський уряд і безкоштовно передаватиме в 13 різних лікарень швидкої допомоги і в зону АТО та інші області країни. Це дуже допоможе нашим лікарям справлятися з тими проблемами, які зараз існують, і збудувати хорошу систему швидкої невідкладної меддопомоги», — уточнив міністр.

Геннадій Зубко зазначив, що гроші, надані урядом Японії для допомоги Україні, — це безповоротна гуманітарна допомога.

«Це медичне устаткування, це ті інструменти, прилади, які допоможуть нашим комунальним підприємствам підвищити свою матеріально-технічну базу для того, щоб виконувати роботу з відновлення тих систем життєзабезпечення, яке є не лише в Донецькій і Луганській областях, а й у Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій. Це ті інструменти, які допоможуть спростити відновлення тепло- і водопостачання в цих областях», — підкреслив віце-прем’єр.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua