"Є лічильник — спиш спокійно"

Олег ЧЕБАН
12 квiтня 2013

ВИГІДНО. Один мій приятель стверджує, що коли встановив у квартирі лічильник обліку газу, то почав трохи менше платити. А другий запевнив, що в нього навпаки: тепер йому обходиться дещо дорожче.  Очевидною «золотою серединою» є те, що сплачуєш за реально спожите і отже спиш спокійно.

Зі слів заступника начальника головного управління житлово-комунального господарства, енергетики та зв’язку Вінницької облдержадміністрації Івана Вітюка, нині в області жоден об’єкт не здається в експлуатацію без встановлення лічильника. А задля наведення комерційного обліку газу безплатно їх установлюють  на раніше зданих будівлях.

«Сьогодні у газовиків не вистачає фінансів, щоби усім встановити лічильники найближчим часом за бюджетні кошти. Тому якщо хтось має можливість купити лічильник то його встановлять безплатно, — сказав він та зауважив, — якщо прилад сертифікований (є паспорт), то вони нікуди не подінуться і встановлять той, який людина забажала».

Як повідомив прес-секретар ПАТ «Вінницягаз» Юрій Сікорський, в області на виконання відповідного закону спеціалістами підприємства розроблена та реалізується програма з оснащення житлового фонду лічильниками, яка затверджена облдержадміністрацією. Фінансується вона за рахунок суб’єктів господарювання, що здійснюють розподіл природного газу на відповідній території. Себто споживачам – фізичним особам  встановлюють лічильник безплатно, хоча вартість  кожного  з послугою становить 970 грн.  Нині у першу чергу встановлюють тим, хто має лише газову плиту та колонку. Черговість виконання робіт визначається графіком, розробленим спеціалістами підприємства. Водночас безплатно встановити можна і за бажання користувача, якщо він звернувся із заявою за місцем проживання до територіального управління газового господарства. З його слів, підприємство успішно справляється з реалізацією програми. Передбачене на минулий рік завдання було зроблено достроково. У березні нинішнього року 7 районних управлінь «Вінницягаз» завершили виконання своїх програм з безплатного встановлення лічильників  вищезгаданій категорії споживачів. Програма розрахована до  2017 року, і споживачам усіх категорій буде встановлено 70 тисяч приладів обліку газу.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua