"Є шифер, щоб підлатати зруйновані дахи"

Олена ОСОБОВА
12 грудня 2014

З Житомирщини на Луганщину прибула фура з шифером. «Їздив сьогодні в Трьохізбенку, тут постійні обстріли з мінометів, артилерії й «градів». Минулого разу спілкувався із сім’єю, в якої вибуховою хвилею з хати повністю зірвало дах. Грошей на компенсацію в бюджеті не закладено, тому привіз їм шифер із гуманітарної допомоги від Житомирської ОДА», — коротко відзвітував на своїй сторінці в мережі Фейсбук голова Луганської ОДА Геннадій Москаль про те, як провів останні свої вихідні.

Добре, що напередодні Сєвєродонецьк відвідали офіційні делегації з Львівської та Житомирської областей. Це вже другий їхній приїзд і вдруге — не з порожніми руками. Житомиряни привезли фуру гуманітарної допомоги (продукти харчування і шифер), а також автомобіль швидкої медичної допомоги. Шифер ані доби не «відлежувався» на складах — одразу було відправлено у найгарячішу точку на лінії зіткнення вогню, туди, де у 20-градусні морози люди плачуть біля зруйнованих вибухами хат.

Доля віддячує тим, хто намагається допомогти налагодити життя. Ось і Геннадію Москалю була дана радість зустріти земляків — до Трьохізбенки його супроводжували прикордонники з Чернівецької області. «Треба ж зустріти земляків за 1200 кілометрів від рідного дому! Хороші хлопці, справжні вояки», — записав він власні враження.

До речі, Трьохізбенка — один із центрів донського козацтва, тут зведена велика церква, якій понад сто років. Геннадій Москаль тут під час богослужіння помолився за мир на Луганщині і всьому Донбасі. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua