" Єдиний соцвнесок для роботодавців зменшать"

5 травня 2015

В процесі реформування пенсійної системи України та впровадження накопичувальної системи соціально страхування розмір єдиного соціального внеску (ЄСВ) для роботодавців буде зменшено. Про це повідомив міністр соціальної політики Павло Розенко сьогодні під час ході селекторної наради, передає кореспондент РБК Україна.

«Ми говоримо про те, що збільшувати навантаження на роботодавця в сьогоднішній економічній ситуації, очевидно, не можливо і не доцільно. Тому роботодавці і далі будуть працювати в сплаті єдиного соціального внеску з солідарною пенсійною системою. Будуть страхувати відповідним чином працівника і сплачувати за нього внески у солідарну пенсійну систему. Навіть більше, єдиний соціальний внесок для роботодавця буде зменшуватись», — повідомив Павло Розенко.

Нагадаємо, у ніч на 29 грудня 2014 року народні депутати підтримали в цілому закон № 77-VIII про зниження єдиного соцвнеску з 41% до 16,4%. Президент України Петро Порошенко підписав цей закон 31 грудня 2014 року. Закон набув чинності 1 січня 2015 року.

Згодом,  2 березня 2015 року Верховна Рада внесли зміни у порядок нарахування ЄСВ для самозайнятих фізосіб та інших підприємців.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua